Certificeringer

GOTS

Vores GOTS (Global Organic Textile) Standardcertificering er endnu et vigtigt værktøj i Re-bags ansvarligheds værktøjskasse. Støttet af en stadig stigende efterspørgsel efter økologiske tekstilfibre, samt tekstilindustriens og forhandlernes efterspørgsel efter en ensartet og international anerkendt økologisk certificeringsordning, er GOTS i dag det internationalt førende økologiske certificeringsmærke inden for tekstilindustrien og blandt forhandlere. Fra den første økologiske såning og høst, til en forsvarlig miljømæssig forædling, kontrolleres processen af GOTS. Dette for at sikre, at forbrugerne har en kvalitetssikring på højeste niveau.

 

Du kan læse mere om GOTS certificering.


Svanemærket (Ecolabel)

Når du vælger et produkt med Svanemærket, er du med til at mindske miljøbelastningen – og du kan være sikker på, at det er blandt de miljømæssigt bedste i deres kategori. Svanemærket er et oplagt redskab til at fremme cirkulær økonomi.

Udbudsloven giver offentlige indkøbere mulighed for at stille krav om mærkerne, og forbrugernes kendskab til mærkerne er højt. Der er således al mulig grund til at se Svanemærket som en del af løsningen på klodens problemer. 

Ønsker du alt læse mere om Svanemærket?


Fairtrade

Re-bag ® er Fairtrade certificeret, hvilket betyder, at vi kan producere Fairtrade bomuldstasker og Økologisk Fairtrade bomuldsposer. Kontakt os for yderligere information og læs om Fairtrade nedenfor.

Du kan finde mere viden om Fairtrade her.


Vincotte

Re-bag® besidder to Vincotte certificeringer:

  1. "Foody-bag" certificering tillader opbevaring af tørre fødevarer uden risiko for migration fra taskematerialet.
  2. Tasker lavet af 45-91% genanvendt plastik.

Re-bag® er en af få i Europa der kan levere disse Vincotte-certificerede produkter. Certificeringerne overholder EU standarden EN 15343 om sporbarhed af genanvendte materialer. Støt miljøet ved at vælge en PP-taske med Vincotte certificering. Kontakt os for yderligere oplysninger.

Danmark har siden 1960 været førende inden for genanvendelse og energiudnyttelse af plast. Men, forbrænding af plastik medfører stor CO2 udledning. Genanvendelse af 1 kilo plast reducerer CO2 udslip med 4 kilo. Selvom Danmark genbruger 34% af plastaffaldet, ligger landet bag nogle EU-lande som Tyskland og Spanien. Målet er at genanvende mindst 50% af husholdningsaffaldet inden 2022.

Læs mere om Vincotte her


Climate Care

Climate Care arbejder for klimafremmende projekter. Ved at betale en lille merpris for dine produkter (merprisen går 100% til Climate Care) er du med til at støtte klimafremmende projekter rundt om i verden. Man får et certifikat, som kan bruges i egen kommunikation og markedsføring.

Læs meget mere om Climate Care


FSC®

I foråret 2023 er vi blevet FSC certificeret (FSC-C189309). Så vores sporbarhed er nu via denne certificering på papirposer, spisepinde, boxe osv.

20 skovejendomme og over 1000 danske virksomheder/enheder er FSC-certificerede i dag. FSC-certificering er en sikkerhed og giver dokumentation for, at vi bruger vores skove på en ansvarlig måde. Med FSC bidrager både skovejere og virksomheder til at sikre sunde skove, der er fulde af liv, til gavn for nuværende og fremtidige generationer.

 

Læs mere om FSC®


Amfori/BSCI

Re-bag ® arbejder systematisk med sine leverandører for at sikre bedst mulig sikkerhed og sundhed for arbejderne på fabrikkerne, undgå børnearbejde, korruption og meget mere. I Re-bag ® tror vi på, at god forretning og høj kvalitet er baseret på tilfredse kunder, glade medarbejdere og leverandører, og et rent miljø.